100K

- Melody Farshin

Betyg 4.6
2h 33min
90 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Med Mizeria skrev Melody Farshin in något nytt i ungdomslitteraturen – en förortsskildring med klockrent gehör och starkt inifrånperspektiv. Många läsare vittnade om att det var första gången de kände igen sig i en bok. Såväl Mizeria som uppföljaren Lowkey blev älskad och hyllad av både läsare som kritiker, och Mizeria spelades även som pjäs på Stadsteatern.

Med uppföljaren Lowkey kallades hon ”en svensk Elena Ferrante.” 100k är den hett efterlängtade avslutande delen i trilogin. Förutom tvillingarna Aicha och Ali och deras familj och närmaste vänner får vi här även lära känna den unga Dollar, en retad spelnörd som går emot sitt samvete för social status och 100k.

Melody Farshin kliver rakt in i en av samtidens mest brännande frågor, men aldrig utan humor och igenkänning.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

2h 33min

Sidor e-bok:

90

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-05-03

Förlag ljudbok:

Bonnier Carlsen

ISBN ljudbok:

9789179777111

Förlag e-bok:

Bonnier Carlsen

ISBN e-bok:

9789179775049

Vad andra tycker

Recensioner av 100K - E-bok, Ljudbok

Jag har läst Mizeria, Lowkey och 100k. Lowkey (som jag råkade läsa först) berörde mig otroligt mycket och jag älskade den. Jag blev överlycklig när jag såg att det fanns två böcker till i samma serie och jag streckläste allihopa. Det känns som en realistisk och fin skildring av livet där både lycka, sorg, och humor har en plats och där många känner stark gemenskap när man förenas i känslan av utanförskap och kärleken till sin förort. Tycker alla borde läsa de här böckerna och jag tror och hoppas att det skulle ge folk en större förståelse för livet i orten och att folk skulle fatta att det är så mycket mer än den bild media målar upp. Den borde vara obligatorisk i alla skolor i högstadiet, inte minst bland dem som för en gångs skull är underrepresenterade.

Felicia

Något annorlunda men bra

Briljant bok serie!

Helena