1793

Betyg 4.2
13h 21min
388 Sidor
Bellman Noir
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Vinnare av Årets bok, Crimetime Specsavers Award Årets deckardebut och Årets bästa svenska debut 2017 av Svenska Deckarakademin

Gustav III är död. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar på någon. Överallt frodas missnöje och paranoia.

Hösten 1793 hittas ett lik i Fatburen på Södermalm, den igenslammade sjö där allt kåkstadens avskräde hamnar. Den döde saknar armar och ben, men skadorna är inte nya.

Cecil Winge har varit Stockholms poliskammare behjälplig med sitt skarpsinne förr. Nu vacklar hans hälsa, men han krävs på en gentjänst han inte kan neka. Tiden är knapp, och den vinter som ska bli den svåraste Stockholm skådat på ett decennium är i antågande.

Ur fyra berättarperspektiv klär Niklas Natt och Dag av den sen­gustavianska tiden dess prakt och ståtlighet, och avtäcker en era av kött och blod, nöd och förtvivlan, men också förhoppningar och den vilja till förändring som sått fröna till vårt eget samhälle.

1793 är Bellman noir, en beckmörk sentida ättling till Drottningens juvelsmycke och ett knytnävsslag mot den idylliserade bilden av svenskt 1700-tal.

Format:

E-bok
Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

13h 21min

Sidor e-bok:

388

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-27

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176519899

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137150277

Vad andra tycker

Recensioner av 1793 -
E-bok, Ljudbok

Bland de bättre och mest hårresande deckaren jag läst. Sällan har jag haft svårt att sluta läsa/lyssna som nu!

olle

Spännande bok, bra uppläsare.

Jana

Ok 👍

Per-Arne

En bok man inte kan sluta lyssna på. Spännande och rå och med en uppläsare som är fantastisk

Michaela