Vredens druvor- John Steinbeck

Betyg 4.3
21h 21min
649 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Vredens druvor är en modern vandringssägen från 1930-talet om Oklahomas skuldsatta bönder, som drivs bort från sin jord och som lockas av reklamen till Kalifornien, där de utnyttjas skamlöst och slutar som arbetslösa och hemlösa på landsvägen. Romanens storhet kommer från Steinbecks äkta indignation och inlevelse i de fattiga böndernas öden samt hans tro på människans värdighet och vilja till överlevnad genom gemensam hjälp till och med under de svåraste förhållandena.

Vredens druvor, som vid utgivningen omgående blev en bestseller, väckte en sådan våldsam debatt i USA, att utgivningen sågs som en nationell händelse. Den var en av de mest omtalade böckerna i amerikansk litteratur under 1900-talet och betraktas som Steinbecks huvudverk. Den vann Pulitzer-priset 1940 och var den huvudsakliga orsaken till att Steinbeck erhöll Nobelpriset 1962.

"För den som i stället vill få sig depressionen till livs i litterär form, är den amerikanske Nobelpristagaren John Steinbecks mästerverk Vredens druvor ett förstahandsval. Steinbecks mäktiga, starkt samhällskritiska roman beskriver familjen Joads öden i massarbetslöshetens USA." – Ragnar Roos, Dagens Nyheter
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Thorsten JonssonTorsten Jonsson
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
21h 21min
Sidor e-bok:
649
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-05-10
Förlag ljudbok:
Viatone
ISBN ljudbok:
9788771830934
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100176334

© Viatone (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Vredens druvor - Ljudbok, E-bok

Vägen till himlen

Tack

Rachel

En så gripande berättelse. Mycket bra läst

Nilla

En roman som växer och stannar kvar.

Engagerande, rörande, målande, rolig, gripande och vacker. En tidlös klassiker, mer aktuell än någonsin. Väl värd en omläsning/lyssning efter 40 år, nästan bättre än jag minns den. Perfekt uppläsning av Martin Halland.

Anna

Mycket bra.

Odjin

En klassiker!

En fantastisk bok med både glädje och djupaste sorg om en tid som vår tid alltmer börjar likna!

Stefan

fantastisk roman

Den är fortfarande aktuell. Hans stil lyckas med konststycket att inte kännas daterad trots att det var länge sedan den skrevs. Man lär känna familjen och det blir sorgligt att säga farväl. Och ämnet... paralleller till flyktingkriser och gigg-ekonomin. En mycket bra och välskriven historia.

Magnus