1947- Elisabeth Åsbrink

Betyg 4.1
7h 10min
180 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

En fascinerande och tankeväckande fresk över tolv månader i världshistoriens flöde. Språket och berättarskickligheten skapar historia som öppnar andra tankebanor än vetenskapliga analyser.
Dagens Nyheter

Året 1947 sätts mycket i rörelse: många av de konflikter och stridigheter som präglar vår egen tid, men också stora idéer om allas lika värde och jämställdhet mellan könen. Samtidigt är det ett år då en brygga slås mellan den nazism och fascism som varit på förlorarnas sida i kriget, och vår tids versioner av samma ideologier.
1947 börjar vårt nu.

Elisabeth Åsbrinks bok om året då The New Look, FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna och jihadismen föds har blivit en läsar- och kritikersuccé.
Elisabeth Åsbrink är en av våra mest namnkunniga journalister och författare. Hon fick Augustpriset 2011 för sin bok Och i Wienerwald står träden kvar, som också belönades med Dansk-svenska kulturpriset 2013 och Kapuscinskipriset 2014. Hon har tidigare bland annat givit ut en bok om Lars Norén och morden i Malexander, Smärtpunkten.

Det är lysande.
Tidningen Vi

Fantastiskt bra.
SVT Gomorron Sverige

En fascinerande och tankeväckande fresk över tolv månader i världshistoriens flöde. Språket och berättarskickligheten skapar historia som öppnar andra tankebanor än vetenskapliga analyser.
Dagens Nyheter

'1947' är lika mycket lärorik historiebok som den är vacker och välskriven skönlitteratur. Läs den!
Svenska Dagbladet

En stark läsupplevelse
Jönköpings-Posten

Författare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

7h 10min

Sidor e-bok:

180

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-10-21

Förlag ljudbok:

Natur & Kultur

ISBN ljudbok:

9789127151581

Förlag e-bok:

Natur & Kultur

ISBN e-bok:

9789127143715

Vad andra tycker

Recensioner av 1947 - E-bok, Ljudbok

Intressant hur världen famlar efter andra världskrigets slut och hur alla försöker skjuta bort sitt eget ansvar för massdödandet av judar. Tragiskt att lyssna till hur alla länder stängde sina gränser för judarna. Ingen ville ha dem. Helt plötsligt var de inte självklara medborgare i de länder de kommit från. Kriget var över. Men inte kriget mot judarna.

Annette

Tack Elisabeth! Och tack för att du nämnde Primo Levi's bok " Se questo e' un uomo"!

Antonio Silano

Mycket viktig och intressant bok

Anders

Fantastisk uppläsning

Mats