1984- George Orwell

Betyg 3.9
13h 15min
Svenska Ljud Classica
bookCoverFor

Beskrivning

Världen plågas av kriget mellan de tre stormaktstaterna Eurasien, Ostasien och Oceanien. Kriget är konstant pågående och via tv-skärmar får befolkningen löpande information om framgångar och förluster, om fiender och allierade. Befolkningen i det som tidigare kallades England bevakas oavbrutet, i sina hem och var de än går. Minsta övertramp kan leda till fruktansvärda konsekvenser. På skärmar överallt visas bilden av Storebror, Oceaniens ledare, och partiets valspråk: Krig är fred, frihet är slaveri och okunnighet är styrka ...

Klassikern "1984" publicerades för första gången 1949 och är en ständigt relevant reflektion kring konceptet med övervakningssamhällen.

Eric Arthur Blair, mer känd under namnet George Orwell, var en brittisk författare och journalist som levde 1903-1950. Han är främst känd för sina verk "Djurens gård" och "1984", två verk som kännetecknas av Orwells medvetenhet om social rättvisa och starka motstånd till totalitarism. Hans kulturella inflytande, både inom politik och populärkultur, ger sig till känna än idag.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Thomas Warbuton
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
13h 15min
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-08-07
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9789186023232

Vad andra tycker

Recensioner av 1984 - Ljudbok

Förstår varför det är en klassiker, och det är väl bra att ha läst den någon gång, men tycker helt ärligt det var en seg bok. Lite trött uppläsning också.

Aida

Väldigt dyster men som helhet, bra bok.

Christoffer

En mycket välskriven bok från då, om vad vi skulle komma att se i vår nutid. Bra berättarröst också!

Sara

En klassiker som tyvärr fortfarande känns väldigt aktuell.

Andreas

Ett måste att läsa/lyssna på

Elina

Tråkig bok. Finns tillräckligt med diktatorer, fascister och kommunister i världen. Varför fantisera om det i en bok?

Marie

Mycket bra uppläsning av en av våra viktigare klassiker. En bok som aldrig kommer bli gammal,, förhoppningsvis kommer den ut även på nyspråk så småningom. Tjo på er alla proler! Och för er dom sitter med näsan ner i teleskärmen; NMSB

Leonora

Mycket intressant, man tänker till och jämför med dagens samhälle. Poltik och religion och hur påverkade vi blir.

Jessica

En bok som är ett måste att läsa. Finns mycket att reflektera över kopplat till nutid trots att den är skriven på 1930-talet. 👍🏻

Chatarina

Mycket tänkvärd!

August

Tänkvärd även om den är lite pratig.

Anders

Vad ska man säga??? Jag tror att alla känner till boken.Var ganska ung när jag läste den för första gången, Men även om boken faktiskt har en giltighet även idag,ExempelvisGenom den politiska korrekta eliten som styr idagÅh som skrämmer folk till tystnad, tycker jag nog ändå Att boken känns lite föråldrat.

Alexander

Bra

Leif

Rörig.

Det är ingen dålig bok.

Samuel

Intressant koncept och mycket tänkvärd. Men efter halva boken tröttnade jag på att höra om hur världen fungerar och upplever att den saknar en spännande handling.

Jacob