Ett halvt år, ett helt liv- Magnus Ernström

Betyg 4.4
9h 51min
276 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Det här är en sann berättelse om Magnus Ernströms tid som FN-soldat under Bosnienkriget. Det är hans version av en svensk bataljons kamp för att rädda civilbefolkningens liv undan etniska rensningar. En ibland våldsam kamp som inte bara fördes mot krigsförbrytare, utan ibland också mot de egna: FN, den svenska regeringen och storpolitiska intressen. Vi får möta de små människorna i verklighetens Bosnien – brickor i ett spel om makt och pengar. På den leriga marken i ett grått och sargat Bosnien-Hercegovina kämpar alla för att överleva. Även de svenska FN-soldaterna som blir allt mer hårda, cyniska och omdömeslösa av att ständigt vistas nära döden.

Vi kastas in i området kring Vareš där en handfull svenska soldater nyss hamnat för att försöka göra något mot kriget och för människorna. Svenska ungdomar som aldrig mött något liknande och som inte har en aning om vad som förväntas av dem. De möter krigets ondska och människors grymhet mot varandra.

Ett halvt år, ett helt liv är en ovanlig ögonvittnesskildring i romanform. En svensk FN-soldats berättelse om det fasansfulla kriget i forna Jugoslavien i början på 1990-talet och om det grymma spel som spelades. Kronologiskt får vi sedan följa författarens inre och yttre resa under ett halvår.

1993 – 24 år gammal – fick Magnus Ernström möjligheten att delta som FN-soldat i Bosnienkriget. Det blev upptakten till Magnus berättelse. Deltagandet i FN-bataljonen ser han som en förmån och ett unikt skeende – att få insikt i Sveriges största militära utlandsinsats. Han insåg att här fanns en historia som måste berättas.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
9h 51min
Sidor e-bok:
276
Språk:
Svenska
Utgiven:
2016-08-18
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789175236759
Förlag e-bok:
Hoi Förlag
ISBN e-bok:
9789175578019

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

© Hoi Förlag (E-bok)