Gangstervåld : Den nya brottsligheten

- Fredrik Kärrholm

Betyg 4.1
6h 43min
190 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Sverige har ett nytt problem med gängkriminalitet som utmärks av våldsam brutalitet, hänsynslöshet och ringaktning mot det övriga samhället. Men vi har också ett gammalt problem med ett svagt rättsväsende och otillräckliga straff.

Som polisman har Fredrik Kärrholm på nära håll bevittnat förortsgängens brutalitet och svårigheterna med att bekämpa organiserad brottslighet. I Gangstervåld diskuterar han vad problemen beror på och erbjuder en idé om hur vi kan komma till rätta med dem. Enligt Kärrholm är det stora och i många fall onödiga lidande som drabbat otaliga brottsoffer och anhöriga ett oförsvarligt politiskt svek. Vem är det egentligen vi värnar, brottslingen eller offret?

Gangstervåld är en stridsskrift som kommer att väcka känslor, som Kärrholm skriver: ”De flesta poliser och en hel del jurister kommer att hålla med mig, men desto färre kriminologer. Däri ligger också en del av problemet.”

Författare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

6h 43min

Sidor e-bok:

190

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-12-16

Förlag ljudbok:

Fri Tanke förlag

ISBN ljudbok:

9789180202268

Förlag e-bok:

Fri Tanke förlag

ISBN e-bok:

9789178197972

Vad andra tycker

Recensioner av Gangstervåld : Den nya brottsligheten - E-bok, Ljudbok

Många böcker kring och om ämnet, men denna bok är i mitt tycke precis det vi behöver idag: problemanalys, intelligent fördjupning och modiga tydliga lösningsförslag - inga floskler och relativiserande mantran, det räcker nu.

Mimi

Tydliga och väl underbyggda tankar och förslag. Alla citat och statistik ger boken extra trovärdighet.

Lina

Mycket faktainformation! Det bästa är de 10 sista punkterna med förslag till förändringar.

Gunnel

Fredrik-Nästa polischef i Sverige!!!!!

Åsa