30 år av tystnad : mitt liv i skuggan av mordet på Olof Palme- Ana Udovic, Anna Hage

Betyg 3.9
8h 16min
230 Sidor
Mordet på Olof Palme
bookCoverFor

Beskrivning

En vardagkväll i februari 2016 möter Anna sin egen blick i tv-rutan. Det är blicken hos en skrämd sjuttonåring. En tjej med sprejat hår i 80-talsfrisyr sitter i Aktuelltstudion och berättar om mordnatten då Olof Palme mördades. Nu, trettio år senare, sitter Anna hemma i tv-soffan och drabbas av frossa. Det skakar i hela kroppen och hon mår illa. På natten känns det som om hon ska kvävas. Tankar, minnen och känslor, allt flimrar förbi som i ett kalejdoskop.

Det finns en gräns för hur länge man kan trycka ner sina känslor. Det upptäckte Anna Hage som blev vittne till Palmemordet. Hon var ung gymnasieelev och försökte rädda livet på statsministern den där februarikvällen 1986. En traumatisk upplevelse som tillsammans med det efterföljande drevet i media, polisförhören och rättegångarna har påverkat hennes liv starkt.

Nu väljer hon att inte längre blunda för smärtan och berättar sin egen historia om vad som hände. Hon beskriver själva mordnatten, polisförhören, utsattheten och känslan av att vara den som alla skvallrar om. Hon berättar om livet idag, om hur de åren präglat henne, om maktlöshet och skamkänslor. Om vikten av att våga möta sina värsta rädslor – och om att gå vidare i livet.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 16min
Sidor e-bok:
230
Språk:
Svenska
Utgiven:
2018-02-07
Förlag ljudbok:
Bonnier Audio
ISBN ljudbok:
9789176518168
Förlag e-bok:
Bokförlaget Forum
ISBN e-bok:
9789137151168

© Bonnier Audio (Ljudbok)

© Bokförlaget Forum (E-bok)