36 dygn i dödens väntrum- Marcus Birro, Thomas Wilander

Betyg 4
5h 46min
bookCoverFor

Beskrivning

I mitten av mars 2020 blir småbarnspappan Thomas Wilander plötsligt sjuk. Han får hög feber, ont i kroppen och svårt för att andas, men tror att det bara är en vanlig förkylning. Inte kan han väl ha drabbats av något allvarligt, han som är i så god form och lever så hälsosamt? Efter en vecka skjutsar hans fru honom till sjukhuset, där man konstaterar att han har covid-19. Han läggs genast in på intensivvårdsavdelningen och sövs ned. Därefter minns han inget förrän han vaknar upp den 5 maj, efter 36 dygn i respirator.

Det visar sig att Thomas kropp varit utsatt för en aggressiv virusattack och inte svarat på medicinerna. Alla vitala organ är angripna. Vid tre tillfällen då han låg nedsövd fick hans familj besked om att komma in till sjukhuset för att ta farväl. Men Thomas var inte klar med livet.

Thomas Wilander är en av de svenskar som drabbats svårast av covid-19. Han och medförfattaren Marcus Birro har haft tillgång till sex välfyllda dagböcker som sjukvårdspersonalen skrev under tiden han låg nedsövd. Genom dem får vi en inblick i sjukdomens obarmhärtiga slagstyrka men också i kampen för att hålla Thomas vid liv.

"36 dygn i dödens väntrum" berättar om vilken fruktansvärd sjukdom covid-19 är, men visar samtidigt vilken fantastisk mänsklig förmåga som finns i den svenska sjukvården. Och inte minst om hur vägen tillbaka till livet och kärleken ser ut.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
5h 46min
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-05-10
Förlag ljudbok:
Word Audio Publishing
ISBN ljudbok:
9789180003216

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av 36 dygn i dödens väntrum - Ljudbok

Imponerad av alla i denna bok!

Maria

Alla behöver läsa den🤗

Lena

Spännande

Lottie

Värd att lyssna på

Josefin

I viss mån intressant bok.

Marita

Mycket bra bok. Upplysande för icke sjukvårds anställda. Mycket hedrande för oss inom sjukvården. Både sorg o glädje. Lycka till i fortsättningen Tomas

Mia Himberg

Stundvis tjatig och repetativ, tröttnade tyvärr snabbt.

Susanne

Viktigt budskap men upprepande och banalt skriven

Viktigt budskap och intressant att höra om resan men det så mycket upprepningar och historien hoppar mellan olika händelser. Skulle behövt stryka en del förstärkningsord som snarare drar ner än förstärker

Helena