Den som går på tigerstigar- Helena Thorfinn

Betyg 4.1
18h 7min
506 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Det har blivit dags för Sofia och Janne att återvända till Dhaka efter semestern i Sverige. Ett terrorattentat har under sommaren inträffat på ett av de ställen familjen brukar besöka och de kommer tillbaka till en förändrad och chockad stad.

Sofia hoppas ändå att hennes arbete för jämställdhet och mänskliga rättigheter ska få fart, och lämnar lättad barnen och vardagen till en allt mer uttråkad Janne. Inte förrän hon blir fast med en amerikansk kollega, Collin, i det tigertäta träsket Sunderbans inser hon att är i fara både politiskt och privat.

Mina har flyttat hem till byn och fått en baby, och i hennes rum på Janne och Sofias garagetak flyttar dansarna Dipita och Pinky in. Deras nattliga uppdrag på den närliggande militärförläggningen undgår helt svenskarna. När en container med tortyrutrustning dyker upp på fel plats är det dock Pinky som vet vilka val Sofia måste göra.

Precis som den framgångsrika debutromanen Innan floden tar oss är Helena Thorfinns uppföljare Den som går på tigerstigar en tät väv där privatmoral och globala åtaganden inte alltid går hand i hand.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
18h 7min
Sidor e-bok:
506
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-05-29
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113077574
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113079776

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Den som går på tigerstigar - E-bok, Ljudbok

Fantastisk, relevant, och bland det bästa jag läst. Realistiska dilemman kring bistånd, globalisering och diplomati, och att få följa lokalbefolkningen varvat med vardagen för huvudkaraktärerna och deras relationer gjorde att den höll som uppföljare till Innan floden tar oss. Ser fram emot att ”åka med” t Burma snart..

Frida

Xxx

Shoma

Fantastisk bok!!

Älskade Innan floden tar oss och Den som går på tigerstigar är om möjligt ännu bättre. Så spännande och intressant att följa Sofia och Janne parallellt med livet för folket i Bangladesh. Ville inte att den skulle ta slut.

Maria

Är

Anna