Öster om Eden- John Steinbeck

Betyg 4.4
26h 6min
756 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Öster om Eden (1952) är Steinbecks stora dramatiska släktroman som löper över tre generationer, där det goda slåss mot det onda, skildrat på samma sätt som i myten om Kain och Abel. I Steinbecks berättelse upprepas kampen genom två generationers brödrapar. I den första generationen är Charles på grund av avundsjuka och ondska nära på att slå ihjäl sin bror Adam. I den andra generationen följer vi bröderna Aaron och Caleb, som är söner till Adam och den förförande, men demoniskt ondsinta Cathy. Ett mäktigt verk över livet i USA från inbördeskriget till första världskriget med ett stort och mästerligt skildrat persongalleri.

"En roman som författaren redan från början tänkt stora tankar om ... Ett av de tillfällen när en författare har siktat högt och samlat ihop all sin kraft, talang, allvarsamhet och passion ... Det är en oerhört intressant och imponerande bok." – The New York Herald Tribune.

"En fantasi och myt ... ett egendomligt och originellt konstnärligt verk." – The New York Times Book Review.

"Dialogen skiftar mellan ordinärt talspråk och sublimt konstaterande, utan att förlora tonens sanning. Här finns allt som i riktiga romaner: födelse, karaktärsutveckling, kärlek och död, kort sagt öden, i frikostig mängd." – Jacob Paludan
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Nils Holmberg
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
26h 6min
Sidor e-bok:
756
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-04-05
Förlag ljudbok:
Viatone
ISBN ljudbok:
9788771831887
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100177720

© Viatone (Ljudbok)

© Albert Bonniers förlag (E-bok)