438 dagar

Betyg 4.5
13h 20min
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Den här boken skulle inte ha funnits om inte allt gått snett. Natten till den 28 juni 2011 satte vi allt på spel när vi i skydd av mörkret korsade gränsen mellan Somalia och Etiopien. Vi ville undersöka hur den hänsynslösa jakten på olja drabbade befolkningen i den stängda och konfliktfyllda Ogadenregionen. Vi ville nå bortom flyktingberättelserna och larmrapporterna, och med våra egna ögon ta reda på sanningen.

Fem dygn senare låg vi skjutna och blodiga i öknen. Men när det ursprungliga reportaget dog, tog en annan historia sin början. En berättelse om rättslöshet, propaganda och storpolitik.

Efter en Kafkaartad rättegång dömdes vi till elva års fängelse för terroristbrott. Och vi var långt ifrån ensamma. I fängelset satt journalister och politiker som dömts på löpande band för att det inte gått i diktaturens ledband. Vår skildring av olja förvandlades till en historia om bläck.

Vardagen blev en kamp för överlevnad i det ökända Kalityfängelset. På ett cementgolv bakom korrugerad plåt i en värld av dödliga sjukdomar, misshandel och förtryck skapade vi en vardag med hjälp av stenhårda rutiner. Fråntagna våra skosnören och vår yttrandefrihet försökte vi bevara det mest värdefulla man har: friheten att själv bestämma vem man är.

Här är vår berättelse om 438 dagars helvete.'
Johan Persson & Martin Schibbye

Format:

Tid ljudbok:

13h 20min

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789170368530

© 2013 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av 438 dagar -
Ljudbok

Kan inte med ord beskriva hur tagen jag blir av denna bok. Vilken Historia!

Olivia

Wow bara wow så hemsk men gripande och spännande historia. Välskriven och bra uppläst, 5/5⭐️

Hanna

Väldigt intressant och lärorik berättelse

Josefin

Spännande berättelse om ett projekt som var långt över gränsen för vad jonalister ska utsätta sig för!

Peter