Norra Latin- Sara Bergmark Elfgren

Betyg 4.1
17h 17min
515 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Tamar drömmer om att bli skådespelare. Clea är uppvuxen på teatern och filminspelningar.
En regnig augustidag börjar de första året på teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De går i samma klass, men lever helt olika liv. Tamar har flyttat till en ny stad utan vänner och familj. Clea har bott i Stockholm hela sitt liv och har en självklar position på skolan.
Men Norra Latin är en plats med en mörk hemlighet. En hemlighet som förändrar allt för Tamar och Clea, och flätar samman deras liv på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig.

Det här är Sara Bergmark Elfgrens fjärde roman, och den första hon skriver på egen hand. Tillsammans med Mats Strandberg har hon skrivit de populära och kritikerhyllade Engelsforsböckerna, som har filmatiserats och översatts till tjugofem språk. Sara är även manusförfattare och dramatiker, skriver bilderböcker och serier. Hon har skapat De dödas röster, en poddserie för Sveriges Radio, som hade premiär 2016 och nominerades till Prix Europa. Serien blev en stor succé med över en halv miljon lyssnare.

Norra Latin är gotisk spänningsberättelse i modern tid. Precis som i Sara Bergmark Elfgrens tidigare verk utspelar sig romanen i en realistisk miljö där det övernaturliga lurar under ytan, och huvudpersonerna och deras relationer står i centrum. Första fristående delen i en kvartett.

Norra Latin är en verklig plats, men blev konferenscenter på 1980-talet. I romanen hände aldrig det, utan skolverksamheten fortsatte, och vi kommer rakt i in i en 140 år gammal unik miljö där historia möter nutid.
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
17h 17min
Sidor e-bok:
515
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-10-20
Förlag ljudbok:
Rabén & Sjögren
ISBN ljudbok:
9789129708318
Förlag e-bok:
Rabén & Sjögren
ISBN e-bok:
9789129707205

© Rabén & Sjögren (Ljudbok)

© Rabén & Sjögren (E-bok)