Röda sirener- Victoria Belim

Betyg 4.1
9h 14min
284 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Hur kommer det sig att onkel Nikodims mystiska försvinnande under 1930-talet fortfarande är höljt i dunkel?
Hur är det möjligt att hans livshistoria är tabubelagd än idag, ett sekel senare?

Den ukrainska journalisten Victoria Belim återvänder 2014 till krigets Ukraina, på jakt efter en familjehemlighet som bevarats i generationer. Hon har tidigare studerat den post-sovjetiska politiken, och var beredd på att det kunde bli svårt att lösa gamla mysterier mitt under ett pågående krig. Men hon hade inte anat att det starkaste motståndet skulle komma från hennes egen mormor Valentina, som rätt och slätt förbjuder henne att rota i det förflutna. Må vara att KGB i Poltava har försvunnit för länge sedan, men "Rooster Trap", som deras huvudkontor och så lika tortyr-palats kallats, fick fortfarande Valentina att rysa. Och det av goda skäl, vilket hon snart skulle upptäcka. Hon känner sig helt enkelt tvungen att gräva efter sanningen om landets blodiga historia. Även risken fanns att sätta sig på kollisionskurs med sin egen mormor - och resten av familjen.

I "Röda sirener" får vi följa Victoria på hennes resa på jakt efter svar kring Nikodims försvinnande. På vägen får vi också uppleva oförglömliga och färgstarka möten med det gästvänliga, humoristiska och jordnära ukrainska folket.

Det är sällan en personlig memoar kan läses som en detektivhistoria. Röda sirener lyckas kombinera en fascinerande berättelse med en gåta som är svår att släppa.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Inger Johansson
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
9h 14min
Sidor e-bok:
284
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-10-06
Förlag ljudbok:
Brombergs Bokförlag
ISBN ljudbok:
9789178092826
Förlag e-bok:
Brombergs Bokförlag
ISBN e-bok:
9789178092819

Vad andra tycker

Recensioner av Röda sirener - Ljudbok, E-bok

En av de finaste mest gripande böcker jag läst på länge! Tycker till skillnad från en annan recension här inte att det finns ett enda ointressant stycke. Kommer bära med mig denna bok länge.

Anna-britta

En bok alla bör läsa el lyssna på. Att få en insikt om ukrainarnas liv och historia är nyttigt för oss som haft förmånen att leva i fred i över tvåhundra år.

Ann-Britt

Otroligt spännande trots att den emellanåt är lite tråkig. Verkligen värt att läsa/lyssna. Bra uppläsare!

Hannah

Så bra o viktigt. Marge fr estland 🥰

Marge