9,3 på Richterskalan

Betyg 4.1
7h 58min
226 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Nyss antagen till UD:s diplomatprogram skickas Andreas Norman till Thailand, dagarna efter tsunamin i Indiska oceanen den 26 december 2004. Oförberedd hamnar han mitt i krishanteringen efter en av de värsta naturkatastroferna i modern tid. Tio år efter flodvågen skriver han nu om sin om sina upplevelser, sin sorg och sin vrede.

9,3 på Richterskalan är en ögonvittnesskildring ur en ung UD-tjänstemans perspektiv – det kaotiska arbetet, hanteringen av döda och mötet med överlevande. En uppgörelse med hopplös byråkrati och ett utforskande av misslyckandets mekanik och en helvetesskildring, där Norman inte väjer för det mest fruktansvärda. Tio år efter katastrofen skriver han nu om sin maktlöshet och sin vrede. En dramatisering av 9,3 på Richterskalan har urpremiär på Malmö stadsteater i februari 2015, i regi av Sara Cronberg.

Författare:

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

7h 58min

Sidor e-bok:

226

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-03-14

Förlag ljudbok:

StorySide

ISBN ljudbok:

9789176132456

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100141820

© 2015 Storyside (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av 9,3 på Richterskalan

Vilken insats du gjorde Andreas! Och äntligen någon som vågar att ge en känga till UD!!! Man blir ju förbannad på hur dessa tjänstemän agerar!!! En mycket bra och välskriven bok som alla bör läsa!

Beata

Skoningslös skildring av Tsunamikatastrofen 2004. Den berör och jag känner sorg, vanmakt och ilska. Ilska mot UD och regeringen som hanterade det hela under all kritik. Hoppas verkligen att de har gjort en handlingsplan att använda om en liknande katastrof skulle inträffa.

Camilla

Intressant att få ta del av ytterligare ett perspektiv som skildrar denna fruktansvärda katastrof. På ett nära håll. Tack för att du delat med dig av dina upplevelser Andreas Norman.

Ewa

Verkar vara en mycket intressant bok, tyvärr låter uppläsaren som en dramatenskådis med tyngd på fel ord. Klarar inte av att lyssna vidare. Synd!

Emilia