Adhd på jobbet- Lotta Borg Skoglund, Martina Nelson

Betyg 4.6
7h 36min
bookCoverFor

Beskrivning

”Jag tror inte att det är någon på jobbet som förstår hur hårt jag kämpar. Vad det kostar för mig att få ihop allt och vara såhär strukturerad och organiserad. Jag får ofta höra att jag är den perfekta projektledaren och tar ofta på mig att vara den som leder och styr de andra också. På ett sätt är det nog också en av mina strategier. För skulle jag behöva förhålla mig till andras scheman och rutiner tror jag inte att jag skulle hålla ihop. Jag har jättesvårt för när saker ändras och mina cirklar rubbas.”

Adhd på jobbetger fördjupad förståelse för och ökad kunskap om hur adhd kan yttra sig i vuxen ålder i allmänhet och i arbetslivet i synnerhet.

Med rätt kunskap och anpassning behöver adhd inte vara ett hinder i yrkeslivet – med rätt strategier kan man fungera bra och dessutom nå sin fulla potential. Det handlar om anpassningar som är bra för alla, men särskilt viktiga om man har en diagnos.

Boken riktar sig till dem som själva har adhd – och till arbetsgivare, chef, ledare eller personal inom HR och vill förbättra möjligheterna för medarbetare med adhd att fungera och utvecklas i en hållbar arbetsmiljö.

Lotta Borg Skoglund och Martina Nelson har tidigare utgivitSvart bälte i föräldraskap – Att lösa vardagen i npf-familjer.
Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Tid ljudbok:
7h 36min
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-09-28
Förlag ljudbok:
Natur & Kultur
ISBN ljudbok:
9789127178809

Vad andra tycker

Recensioner av Adhd på jobbet - Ljudbok

Mycket bra bok, många böcker repeterar hyperaktivitet och typiska drag vilket är bra till ”nybörjare”. Denna boken tar upp fler saker som är typiskt med adhd samt lite mer fokus på arbetslivet.

Emma

Tack, denna bok har fått mig att förstå och acceptera hur jag fungerar och att det är okej oavsett vad den pågående utredningen får för resultat/diagnos. Tipsen som levereras till chefer i boken är precis det jag behöver få som bemötande på min arbetsplats. Jag älskar mitt jobb och fortsätter gärna med det, men med anpassningar som passar mitt sätt att fungera och leverera.

Karin