Adolf Hitler- Bengt Liljegren

Betyg 4.2
12h 3min
441 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Han var 175 cm lång, vägde runt 70 kg, led av kroniska magbesvär och älskade chokladkaka. Han skrattade ofta så mycket att han vek sig dubbel och fick tårar i ögonen. Det förstår väl alla att det är Adolf Hitler vi talar om?

Trots att han är en av 1900-talets mest omdebatterade män, finns det lite skrivet om Hitler som person. Många historiker menar att den tyske diktatorn inte hade något privatliv och har därför fokuserat på hans roll som Führer. Bilden av den tyske diktatorn har ofta blivit svartvit: för nazisterna var han en övermänniska, för omvärlden gick han till historien som en djävul. Och de stora brott Hitler var skyldig till gör det lätt att bortse från hans karisma, politiska skicklighet och obestridliga intelligens. Reflexmässigt reduceras han till en galning.

I denna nya biografi skildrar Bengt Liljegren skickligt och personligt hela Hitlers liv. Det är över trettio år sedan en bok om Hitler gavs ut på svenska. Sedan dess har en mängd nya uppgifter kommit fram: dagböcker, brev och memoarer. Med utgångspunkt i detta material skapas här en mer fullständig bild av personen Adolf Hitler. Liljegren ger en bakgrund till Hitlers ogärningar, förlåter inte men förklarar.

Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
12h 3min
Sidor e-bok:
441
Språk:
Svenska
Utgiven:
2010-01-29
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789186297299
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789187031793

© Historiska Media (Ljudbok)

© Historiska Media (E-bok)