Agent Sonya- Ben MacIntyre

Betyg 4
15h 26min
478 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

England, 1942. En elegant hemmafru och trebarnsmamma lämnar sitt hem för att ta sin sedvanliga cykeltur. Men istället för att styra mot stadens butiker, susar hon genom Oxfordshires landsbygd för att samla in vetenskapliga hemligheter från en av landets mest framstående kärnfysiker. Hemligheter som hon sedan vidarebefordrar till Sovjetunionens spionhögkvarter via en radiosändare som hon gömmer på sitt utedass.
Kvinnan som den pittoreska, brittiska byn kände som Mrs Burton – sinnebilden av en kärleksfull, brittisk hemmafru – var i verkligheten tysk judinna, hängiven kommunist, överste i röda armén och en förstklassigt tränad spion. Från att i Schweiz ha planerat ett mordförsök på Hitler, till att ha spionerat på japanerna i Manchuriet och hjälpt Sovjetunionen att bygga sitt första kärnvapen, genomförde Sonya några av de farligaste spionageoperationerna under 1900-talet. Hennes historia har aldrig berättats – förrän nu.
Ben Macintyre är en av Storbritanniens mest erkända historiker och författare till miljonsäljande titlar som En spion bland vänner, SAS och Spion och förrädare. I Agent Sonya berättar han den sanna historien om världshistoriens främsta kvinnliga spion. Det är en fängslande levnadsteckning över en kvinnas liv – ett liv som följde kommunismens uppgång och fall, och som förändrade historiens gång.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Birgitta Ericsson
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
15h 26min
Sidor e-bok:
478
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-04-15
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789177894728
Förlag e-bok:
Historiska Media
ISBN e-bok:
9789177894711

© Historiska Media (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Agent Sonya - Ljudbok, E-bok

Spännande med verklighetsförankringen

Mona-Lena

Den andra är bättre men denna är helt klart läsvärd

Love

Bra bok

Angel