Akrobaten- Anders Sundkvist

Betyg 3.5
8h 50min
243 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Av författaren till den hyllade kriminalromanen Återvändaren - nominerad till Årets bästa debut av Svenska Deckarakademin!


»En välskriven historia med många lager och fina gestaltningar av mellanmänskliga relationer. Som läsare sugs man in i handlingen direkt.« Monica Lindgren, SVT Go Kväll


»Förra året blev Sundkvist nominerad till årets bästa debut med Återvändaren, och det börjar se ut som att han kan bli en av de riktigt stora.« Lotta Olsson, DN


En känd toppadvokat skjuts till döds i källaren till sin villa i ett av Stockholms välbärgade områden. Samma natt tar sig en inbrottstjuv in i huset och blir vittne till avrättningen. Amfetaministen Ninni har siktat in sig på Stockholms rikare områden, och hon har unika förmågor som gör att hon aldrig blivit påkommen.

När Victor Méndez, nybakad patrullerande polis med stora ambitioner, får korn på den ovanliga inbrottstjuven och utanför arbetstid drar i gång privatspaningar, upptäcker han snart att han är något större på spåren. Samtidigt kämpar kriminalpoliserna Erik Borg och Linda Ndege i motvind i sin jakt på advokatens mördare.

Ovetande om varandra dras de alla från sina olika håll in i ett upptrappat sökande efter gärningsmannen. En jakt genom en härva av drogpengar, oheliga allianser och poliskorruption – med allt högre insatser, och allt dödligare risker.


ANDERS SUNDKVIST är född 1959, uppvuxen i Arvidsjaur och Luleå, och sedan 1987 bosatt i Stockholm. Han arbetar som journalist och redaktör på SVT Nyheter. Kriminalromanen Akrobaten är den fristående uppföljaren till Anders Sundkvists hyllade kriminalroman Återvändaren, som 2021 nominerades till Årets bästa debut av Svenska Deckarakademin.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
8h 50min
Sidor e-bok:
243
Kategorier:
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-11-28
Förlag ljudbok:
Modernista
ISBN ljudbok:
9789180630535
Förlag e-bok:
Modernista
ISBN e-bok:
9789180238250