Al-Qaidas krig : Historien bakom den islamistiska terrorismen

Al-Qaidas krig : Historien bakom den islamistiska terrorismen

Beskrivning av boken

Det var en vacker, klar höstmorgon som för alltid förändrade historien. Runt om i världen följde miljontals chockerade tv-tittare hur två skyskrapor på Manhattan rammades av passagerarplan för att sedan rasa samman i enorma moln av damm, rök och sot. Få förstod då vilka enorma konsekvenser terrorattentaten skulle få.

Över tjugo år har gått men fortfarande lockar budskapet från Usama Bin Ladin och hans terrororganisation al-Qaida nya efterföljare. Hur kunde en saudisk miljonär i en grotta i Afghanistan övertala unga muslimer att offra sina egna liv och begå massmord i religionens namn? Hur uppstod hans dödsbringande ideologi?

Journalisten Jens Nordqvist skildrar här Mellanösterns och islams historia sedd ur Usama bin Ladins och andra ledande jihadisters ögon. Med hjälp av deras egna texter, dokument och brev söker han efter svar på hur den våldsbejakande islamismen uppstod och utvecklades. Boken är den första delen i Jens Nordqvists trilogi om hur den 11 september 2001 förändrade världen.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Al-Qaidas krig : Historien bakom den islamistiska terrorismen