Äldreboendet Pärleporten

Äldreboendet Pärleporten

Beskrivning av boken

På äldreboendet Pärleporten känner Vera Liljeqvist att hon vid 87 års ålder äntligen har hittat hem, även om hela huset är i behov av renovering. Ledningen tycker inte att problemen är akuta, så Vera och hennes vänner gör det bästa av situationen. De pysslar i växthuset, fikar nybakta saffransbullar och dricker specialkryddad snaps. Tills en dag, när en råttinvasion ställer allt på ända. Då sätter de boende ner foten – nu flyttar de!

För att lugna de åtta hyresgästerna fortsätter vårdbiträdet Birk att repetera årets luciatåg mitt i flyttkaoset. Vera inser att cheferna döljer mer än bara mögelfläckar och om hon inte avslöjar deras planer kan julen – och resten av hennes liv – ödeläggas. Den neurotiske Birk, som lindrar sin ångest genom överdriven renlighet, blir hennes medhjälpare. Hans hjärta bankar trots allt för tryggheten och den familjära känslan på Pärleporten.

Sara H. Olsson och Lilly Emme fortsätter serien om kvarteret Kronan med ytterligare en varm och härlig feelgoodroman om vänskap över generationsgränserna.

Vad andra tycker

Recensioner av Äldreboendet Pärleporten