Alla tiders uppfinnare och vetenskapare

Alla tiders uppfinnare och vetenskapare

Beskrivning av boken

Låt historien få liv! Bokserien Alla tiders bjuder in till en spännande, rolig resa genom tiderna. Vi gör nedslag i olika epoker i Europas historia. Där möter vi uppfinnare, regenter och tänkare – några välkända och andra bortglömda. Läs om storslagna uppfinningar, idéer och personer som har format vår värld!

I den första boken, Alla tiders uppfinnare och vetenskapare, får vi veta sådant som: vem var den första monarken att sitta på en vattentoalett? Hur intar man en stadsmur som stängt fienden ute i tusen år, eller bygger den största takkupol som världen skådat? Och vad var det egentligen Galileo Galilei såg i sitt teleskop, som gjorde påven och hans män så rasande?

Lär känna några av renässansens mest nyskapande uppfinnare och vetenskapare! Frida Malmgren – serietecknare, författare och psykolog – porträtterar nyfiket och kunnigt sju av tidsperiodens mest berömda vildhjärnor. Deras storslagna uppfinningar har för alltid format historien, och deras spännande liv ger inblick i tidens viktiga idéströmningar och händelser. En rikt illustrerad, faktafylld och rolig guide till renässansen!

E-bok

Svenska