Allt som jag inte begriper mig på

Allt som jag inte begriper mig på

Beskrivning av boken

Den unge Harald arbetar på en handelsträdgård nära autostradan mellan Lund och Malmö. Där möter han den erfarna Viktoria. Med henne inleds en lång rad av tragikomiska tillkortakommanden med olika kvinnor.

Författaren rör sig skickligt i tid och rum och snart befinner sig Harald i Las Vegas där han gifter sig med mexikanskan Bonita. Hon drar in honom i en vanvettig karusell som snurrar allt fortare.
På ett inlevelsefullt sätt får vi följa Haralds utveckling från en ung odeciderad man fram till en livserfaren gamling som på ålderns höst reflekterar över sitt liv vid arbetsbordet. Alltmedan samtidens omvälvande skeenden gör sig påminda utanför fönstret.

Berättelsens styrka är författarens mångsidighet och förmåga att beskriva såväl triviala vardagshändelser som existentiella frågor. De senare når sin klimax när pandemin drabbar Sverige. Noteringar i dagboksform av coronans år gör boken extra aktuell.

Curt Andersson har på ett sinnrikt sätt skapat en samtidsskildring som sträcker sig från tidigt femtiotal till nutid. Författarens gestaltningsförmåga och gränsöverskridande kunskaper gör "Allt som jag inte begriper mig på" till en lika lärorik som läsvärd upplevelse.

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Allt som jag inte begriper mig på