Allt vi aldrig gjorde med varandra : en midsommarkomedi

305 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

När Viktoria är elva år skiljs hennes föräldrar. Fadern Harald flyttar ihop med Sonja på sin fäderneärvda gård Ramsättra i hjärtat av Sörmland. Viktoria väljer att bo med modern Marianne hos reklamgurun Perry och hans son Max i Stockholms innerstad vid Mosebacketorg.

Femton år senare hamnar Max i fängelse för dråp och Perry dör hastigt i hjärtinfarkt. Förlusterna får Viktoria att vilja förändra sitt liv.

Utåt sett är hon en person som många beundrar och avundas, men själv söker hon en lösning på sitt dolda inre kaos. Till vännernas och föräldrarnas bestörtning bjuder hon in dem till sitt bröllop på Ramsättra med Jonas som ingen känner. Och det på själva midsommarafton.

Allt vi aldrig gjorde med varandra utspelar sig från gryning till gryning, medan festförberedelserna förenas med en vindlande räcka av röster och minnen. Det blir ett dygn då mycket ställs på sin spets. Viktorias föräldrar som inte återsett varandra sedan skilsmässan tänker tillbaka på vad de egentligen gjorde, och varför. Sonja i sin tur inser att hon valt fel, och Viktoria vet inte vad hon ska välja trots att det är hennes bröllopsdag. Som jokrar i leken finns de båda frånvarande, Max och Perry… Med lätt och ömsint hand har Inger Alfvén skrivit en mänsklig komedi om vår tids vilsenhet och tillkortakommanden, en midsommarsaga med allvarlig klangbotten.

Författare:

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

305

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-08-24

Förlag e-bok:

Albert Bonniers förlag

ISBN e-bok:

9789100130237