Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige- Lisa dos Santos

Betyg 4.3
8h 51min
bookCoverFor

Kommande bok

E-bok: 2023-03-01

Beskrivning

Följ kampen mot den gängrelaterade brottsligheten inifrån. Med utgångspunkt i ett uppmärksammat mord på Årstabron i Stockholm gestaltar åklagaren Lisa dos Santos den mörka verkligheten i gängens värld, samtidigt som hon beskriver tillvaron på åklagarkammaren. När FBI:s krypterade tjänst Anom gjorde gärningsmännens kommunikation tillgänglig kunde Lisa och hennes kollegor följa den råa mordplaneringen i tusentals meddelanden, som senare också kom att användas som central bevisning i den skandalomsusade rättegången. Hon beskriver också rättsväsendets försök att hålla jämna steg med de kriminella gängen när lagarna inte alltid hänger med den tekniska utvecklingen och människor inte vill berätta vad de vet.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

8h 51min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2022-12-01

Förlag ljudbok:

Bokförlaget Forum

ISBN ljudbok:

9789137506005

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137505299

Vad andra tycker

Recensioner av Älskade bror : en rapport från gängvåldets Sverige - Ljudbok, E-bok

Mycket intressant skildring av en åklagares dilemma.

Michael

En riktigt fängslande skildring av gängens Sverige och åklagarnas vardag.

Carolin

Intressant och bra bok 👍🏻

Marcus

👍

Patrik

En mycket bra och intressant inblick hur åklagarna jobbar med dom olika fallen.

Göran

Topp

Fredrik

Jättebra bok! Alla borde läsa de/ vänligen

Bibbi

Intressant att höra åklagarens upplevelser och tankar kring aktuella händelser. Imponerande!

Marie

Jättebra!

Josefin

Årets viktigaste bok, läs!

Sofia

Intressant att få inblick i en åklagares vardag. Dock mindre insiktsfullt att kritisera försvarsadvokaternas arvoden, som vore de lika med deras lön. Arvodet ska även täcka byråns kostnader för lokaler, personal, IT mm.

Urban

En inblick i vardagen som skapar frustration över hur gängkriminaliteten faktiskt ser ut oc samtidigt, beundran över åklagarnas outtröttlighet. En bok som borde läsas av mpnga.

Peter

Mycket bra bok om ett viktigt ämne och insyn för allmänheten hur verkligheten ser ut.

Anna-Maria

Det Lisa Dos Santos lyckas med är att få sitt arbete att låta som att hon har världens tråkigaste jobb. Hade jag velat bli åklagare hade jag ändrat mig efter den här boken. Allt känns torrt och tråkigt, långtråkigt. Till och med det som är jätteviktigt, det allt handlar om. Hon lyckas verkligen döda allt det. Som att man slösat bort tiden och ångrar att man fattade det dåliga beslutet att läsa Lisa Dos Santos bok. Jag testade att lyssna på den. Den blev inte bättre. Kanske borde någon annan läst in den men nej jag tror inte den blivit bättre för det. Hade högre förväntningar med tanke på att hon har en insyn som vi andra inte har men…nej tyvärr… Rekommenderar inte den här boken. A waste of time.

Bella

Bra bok. Borde läsas av alla. Hoppas att hon kommer ut med många fler böcker utan att läsa själv. Jag har svårt att höra orden i början av boken, men det blir bättre. Det är verkligen en aktuell bok.

Nilla