Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister

Betyg 3.9
7h 56min
211 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

"När barnen somnat satte jag på vattnet i badrummet, så att de skulle tro att jag duschade om de vaknade. Sedan kontrollerade jag från fönstret när poliserna gjorde sin runda. Precis när de passerat min port gick jag med snabba steg nerför trappan och ut på Damaskus gator."

Älskade terrorist är berättelsen om en ung kvinna från de välbärgade villakvarteren i Halmstad som går med i den internationella jihadrörelsen och stannar där i 16 år. Från slutna grupper i Sverige tar hon sig över Berlin till mujahedins hemliga träningsläger vid gränsen till Tjetjenien. Vid sin sida har hon sin man, idag efterlyst som global terrorist. I Damaskus grips Anna och hennes tre barn av diktatorn Bashar al-Assads säkerhetstjänst och fängslas.

Anna Sundbergs vittnesmål är unikt, också internationellt sett. Få män - och nästan inga kvinnor - har vågat eller kunnat berätta inifrån jihadismens vardag.

Uppläsare:

Format:

E-bok
Ljudbok

Tid ljudbok:

7h 56min

Sidor e-bok:

211

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-06-20

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113075556

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113059334

Vad andra tycker

Recensioner av Älskade terrorist : 16 år med militanta islamister

Bra bok men uppläsaren låter som en dator.

Annelie

Otroligt intressant berättelse som berättas både från Annas perspektiv, hennes barn och författaren som letat upp information om händelser som beskrivs. Den är saklig samtidigt som starka känslor beskrivs. Tyvärr något mekanisk uppläsningsröst. Men jag vande mig fort.

Malin

Väldigt bra men skrämmande

Fredrik

Jättebra och spännande

Josefine