Amour Dure- Vernon Lee

195 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

”Hon var fastbunden vid en planka och tätt inlindad i besynnerliga kläder; och när de förde henne till mig var de säkra på att hon var död: en liten flicka på fyra eller fem år, avgjort söt, och brun som kaffebönor, och när hon piggnade till skakade hon på huvudet för att visa att hon inte förstod någon italienska, och pladdrade något halvt obegripligt pladder österifrån, med några grekiska ord inblandade i jag vet inte vad.”

En liten flicka sköljs i land på Liguriens kust; hon växer upp och visar sig bära på farliga krafter.

En ung historiker finner dokument med gåtfulla uppgifter från renässansens Italien. I sitt sökande efter sanningen bakom dem drivs han allt längre in i det okända.

En konstnär besöker en gammal engelsk herrgård och konfronteras med en släkthistoria, som efterhand blir allt mer mystisk och hotfull.

En sångare i besittning av en säregen röst utövar sin sångkonst med förfärande följder.

Vernon Lee (pseudonym för Violet Paget, 1856-1935) var en framstående essäist, romanförfattare och konst- och litteraturkritiker med sjuttonhundratalets Italien som specialitet. Hon var av engelskt ursprung men växte upp i Italien och tillbringade större delen av sitt liv i kontinentaleuropa.

Hon skrev berättelser med rötter i den ”gotiska” skräckromantiken, men också färgade av den s k dekadenta stil som präglade de sköna konsterna kring förra sekelskiftet. Hennes mest kända noveller är samlade i denna volym.

Författare:

Översättare:

Erik Carlquist

Format:

E-bok

Sidor e-bok:

195

Språk:

Svenska

Utgiven:

2014-02-15

Förlag e-bok:

Mörkersdottir förlag

ISBN e-bok:

9789175990040