Andarnas hus

- Isabel Allende

Betyg 4.5
18h 29min
561 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

2017 är det 35 år sedan Isabel Allende begick sin numera mytomspunna debut med romanen Andarnas hus. Romanen började som ett brev till Allendes döende morfar och skrevs under tiden hon levde i exil i Venezuela. På omvägar fick Allende höra talas om den legendariska agenten Carmen Balcells i Barcelona och skickade sitt manus dit med post. Resten är litteraturhistoria ett författarskap var fött. Andarnas hus har idag getts ut i nära 40-talet länder.

Andarnas hus är på en och samma gång en familjekrönika och en historisk skildring av ett icke namngivet latinamerikanskt land under 1900-talet. I centrum står Esteban Trueba, patriark och stor jordägare som så småningom väljer att kandidera till presidentposten. Férula, hans syster, som är den som sköter deras mor och egendomen. Clara, Estebans eteriska och undflyende hustru som står i kontakt med förfädernas andar. Esteban och Clara blir föräldrar till den upproriska Blanca, flickan som gör som hon vill och föder dottern Alba, frukten av Blancas förhållande med förmannen på familjen Truebas ägor.

Andarnas hus blev en internationell storfilm 1993 i regi av Bille August med Meryl Streep, Glenn Close och Jeremy Irons i huvudrollerna.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Lena Anér Melin

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

18h 29min

Sidor e-bok:

561

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2018-01-02

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113080888

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113080871

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Andarnas hus - E-bok, Ljudbok

Storslaget!

Karita

En fruktansvärd och mycket vacker bok

Gun-Britt

Mycket bra bok och bra inläst men jag saknar uppehåll mellan de olika styckena. Inget mellanrum när de olika personerna berättar.

Robin

En fantastiskt bok med en fantastisk uppläsare.

Siv