Andromeda

- Therese Bohman

Betyg 4.1
5h 31min
155 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

”Förlagshuset ligger som ett fartyg som ankrat mitt i stan, en stor ljus byggnad som kröns av en takterrass. Fasaden är ett rutnät av trä och granit, i vinden vajar flaggor med ett snirkligt men bestämt R på. R som i Rydéns.”

En ung kvinna kommer till förlaget som praktikant men blir kvar under många år och får ett allt större ansvar för författarna och förlagets utgivning. Allt under överinseende Gunnar, den litteräre chefen som står bakom förlagets finaste utgivning, den som publiceras under namnet Andromeda.

Med åren växer deras arbetsrelation till något som de båda har svårt att definiera. Kanske handlar det om ömsesidigt förtroende? Eller handlar det i själva verket om något annat?

Therese Bohmans nya roman utspelas i Stockholm och vecklar ut sig till en berättelse om tradition och modernitet, förhoppningar och besvikelser, idealism och krass verklighet.

Författare:

Format:

E-bok, Ljudbok

Tid ljudbok:

5h 31min

Sidor e-bok:

155

Språk:

Svenska

Utgiven:

2023-01-12

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113124803

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113124810

Vad andra tycker

Recensioner av Andromeda - E-bok, Ljudbok

Livet i perspektiv. Ibland är det som vi tror att det är. Men om vi inte pratar om det så får vi aldrig veta om det som är ens egen sanning stämmer. Varm, fin bok om en relation som kunde varit något mer.

Josefine

Intressant, fängslande, vemodig.

Ingrid

Miljö o människor i bok/kulturbranchen intressant läsning om udda personer med stark drive

Lena

Krister Henrikssons narration är monumental. Han kanaliserar textens djuphet på ett alldeles rörande sätt. Lyssna första delen för att kunna förstå den andra !

Barbara