Ängelns lek

- Carlos Ruiz Zafón

Betyg 4.1
19h 58min
541 Sidor
De bortglömda böckernas gravkammare
bookCoverFor

Beskrivning

Barcelona på 1920-talet. De fördömdas stad. Den unge David Martín har bosatt sig i ett gammalt förfallet tornhus i stadsdelen El Raval. Han arbetar som journalist men skriver också skräckromantiska berättelser och är på väg att slå igenom som bestsellerförfattare.

Men allt blir inte som han tänkt sig. Hans liv förmörkas av en olycklig kärlekshistoria.

Och det kontrakt han tecknat med förläggarna Barrido och Escobillas visar sig vara ett slavkontrakt.

En dag får David ett brev, med ett lacksigill i form av en ängel, från en mystisk man som kallar sig Andreas Corelli. Han påstår sig vara förläggare och ger David ett erbjudande som han inte kan motstå: han vill att David ska ägna ett år åt att skriva en bok åt honom, en bok av ett slag som världen aldrig tidigare skådat. I utbyte ska han få en stor summa pengar och kanske något annat.

Är det djävulen eller en ängel som David ingått avtal med? Corelli tycks dyka upp överallt i hans liv, och tycks veta allt om honom.

I det hus där David slagit sig ner har det tidigare bott en annan författare, som ingått samma avtal med Corelli som David och som sedan hittats död, kanske mördad. David börjar forska i fallet och är snart fångad i en gåtfull och mardrömslik labyrint ur vilken det inte tycks finnas någon utväg.

Ängelns lek förflyttar oss på nytt till den Barcelonas skymningsvärld och De bortglömda böckernas gravkammare som vi lärde känna i Carlos Ruiz Zafóns bok, Vindens skugga.

I denna äventyrsrika och fantastiska berättelse visar Zafón än en gång vilken unik och mästerlig författare han är.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Yvonne Blank
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

2

Tid ljudbok:
19h 58min
Sidor e-bok:
541
Språk:
Svenska
Utgiven:
2020-04-14
Förlag ljudbok:
Albert Bonniers förlag
ISBN ljudbok:
9789100185978
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100173562

© Albert Bonniers förlag (Ljudbok)

© Albert Bonniers förlag (E-bok)