Ankor, Newburyport- Lucy Ellmann

bookCoverFor

Kommande bok

E-bok: 2023-01-26

Beskrivning

En hemmafru i Ohio bakar den ena pajen efter den andra och försöker samtidigt famna allt som inte går att greppa i ett liv. Hon oroar sig för sina barn, tänker på sitt äktenskap och på sina döda föräldrar. Men grubblerierna kan också röra afrikanska elefanter, hur lyckliga par egentligen har det, massförstörelsevapen, Donald Trump, klimatförändringar, sjukhuskostnader, skolskjutningar, katter och höns … Att beskriva Ankor, Newburyport är som att beskriva ett hav, eller en storm. Lucy Ellmann har skapat en vild medvetandeström som far mellan det meningsfulla och det meningslösa, mellan nuet och det förflutna – en revolutionerande roman som ser oändligheten i våra alldeles vanliga, begränsade liv.

Ankor, Newburyport har hyllats som en av vår tids stora romaner, i alla avseenden. Detta drygt tusensidiga verk nominerades till Bookerpriset och tilldelades The Goldsmiths Prize 2019 och etablerade Lucy Ellmann som både arvtagare till Joyce och Woolf och förnyare av romankonsten.

"Ellmann visar att det fanns – att det finns – stordåd kvar att göra. Ge hennes vardag en månad, helst på heltid, av ditt liv." Victor Malm, Expressen.

"…en bedrift" Dagens Nyheter

Författare:
Översättare:
Eva Åsefeldt
Format:
E-bok
Språk:
Svenska
Utgiven:
2023-01-26
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100185459