Anne Franks dagbok- Anne Frank

Betyg 4.2
13h 53min
357 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Anne Franks dagbok är ett av de viktigaste dokumenten från Förintelsen.

I denna utgåva av Anne Franks dagbok återfinns dagboksanteckningar som tidigare lyfts ut av Annes far, Otto Frank. Dessa textställen utgör drygt trettio procent av boken och understryker att Anne först och främst var en tonårsflicka och en människa - inte en symbol.

Anne Frank föddes den 12 juni 1929. Sommaren 1942 gick hon och hennes familj under jorden, på flykt undan nazisterna. Anne var då tretton år och i dagboken får vi följa hennes utveckling till ung kvinna och skarpögd iakttagare av den mänskliga naturen. I augusti 1944 avslöjades gömstället. Anne Frank dog i Bergen-Belsen tre månader före sin sextonårsdag.

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Per Holmer

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

13h 53min

Sidor e-bok:

357

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-06-15

Förlag ljudbok:

Norstedts

ISBN ljudbok:

9789113064765

Förlag e-bok:

Norstedts

ISBN e-bok:

9789113051390

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Anne Franks dagbok - Ljudbok, E-bok

Älskar den läst den typ 100 gånger men har aldrig tröttnat 🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻🫶🏻❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️😊😊😊😊😊😊😊😍😍😍😍😍😍😍🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰😘😘😘😘😘😘😘😉😉😉😀😀😀

Andrea

❤️

Jonas

Suggestiv och helt annorlunda än jag trott. Någonting mystiskt med stilen som pendlar mellan 50-talskäck Maria Lang och modern upplyst psykologiserad jagskildring. med moderna ord som bajs. Översättningen håller ihop men känns ändå plockas från olika epoker och från vuxnare formuleringar än en tonårings. Men ingenting som förtar berättelsens storhet. Den är mycket närvarande och griper tag i en. Inte så mycket för den historiskt politiska situationen utan för Annes oerhört nakna och insiktsfulla beskrivning av sig själv. Den är det verkligt stora i berättelsen.

Anna

Annie Frank som person är fantastisk i att hantera en fruktansvärt svår situation och blicka framåt med optimism och samtidigt uttrycka sin oro, att intellektuellt resonera om livet och hela tiden ta vara på det. Dagboken överträffade mina förväntningar, hade inte väntat något sådant av en så ung person. Men det är kanske det som bidragit till att äktheten ifrågasatts?

Elisabet

så berörande och underbar bok! lääääs

Kate

En historia som aldrig ska glömmas

En historia som aldrig ska glömmas...

Jörgen Eriksson

Lite tråkig till en början men när man lär känna Anne mer och mer förstår man att hon bara är en vanlig tjej. Eller snarare en vanlig tjej i en hemsk situation. Kanske inte den mest spännande bok men läsvärd är den. Även en viktig text på grund av att den skildrar Annes liv som jude under andra världskriget.

Embla

Svårt att sätta sig in i en sådan situation, men det är så bra berättat i hennes dagböcker. Behaglig berättarröst.

Natali

Wow, så lärande och otrolig och hemsk historia.

Karolina

Ljudet var inte av bästa kvalitet.

Linn

Super bra men..

Ljudet är inte bäst men annars är allt okej

Moa Toa Andrén

Jättebra

👍❤

Sally