Anne på egen hand- L. M. Montgomery

Betyg 4.1
6h 32min
216 Sidor
Anne på Grönkulla
bookCoverFor

Beskrivning

Anne får plats som föreståndarinna för mellanskolan i Summerside efter att han tagit examen i humaniora. Som så ofta blir Anne snart medelpunkten i den lilla staden. Hon ställs inför nya yrkesmässiga utmaningar, stöter på avund men etablerar också nya, mycket värdefulla kontakter. Hon har också förlovat sig med den stilige Gilbert som studerar medicin i Redmond. I långa, innehållsrika brev med mycket humor berättar Anne för honom om allt som hon får vara med om.

"Anne på egen hand" är den fjärde boken i den klassiska serien om Anne på Grönkulla.

Böckerna om Anne på Grönkulla följer den pratglada flickan Anne Shirley med rött hår, fräknar och stor fantasi, och har blivit odödliga klassiker som fängslat läsare i alla åldrar i över hundra år. Här får vi följa den föräldralösa drömmaren Anne, som växer upp på Prins Edwards ö i Kanada.

Lucy Maud Montgomery (1874-1942) var en kanadensisk författare. Hon växte upp hos sina morföräldrar på Prince Edward Island i Kanada. Där arbetade hon som lärarinna i olika byskolor innan hon blev prästfru.
Montgomery började skriva redan som liten flicka och är idag främst känd för sina böcker om Anne på Grönkulla, vilka utspelar sig i Montgomerys hemtrakter. Under sitt liv publicerade hon flera romaner och hundratals noveller och dikter.
Författare:
Uppläsare:
Format:
Ljudbok, E-bok
Del:

4

Tid ljudbok:
6h 32min
Sidor e-bok:
216
Språk:
Svenska
Utgiven:
2017-11-28
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9788711874080
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788711742327

© Saga Egmont (Ljudbok)

© Saga Egmont (E-bok)