Anno Fyrtioåtta

Anno Fyrtioåtta

Beskrivning av boken

Adjunkten har i många, många år varit beroende av familjen Larsson. I utbyte mot hjälp med omsättning av sina lån roar han familjen, men det är slitsamt och att ständigt behöva be om pengar är nedrigt. Bryggare Larsson, familjens överhuvud, är å sin sida en obildad rojalist som länge omgett sig av fattiga skyddslingar. Året är 1848 och hemma hos familjen Larsson bjuds det på festligheter när det anordnas ett dop, men mitt under kalaset kommer adjunkten för att återigen be om pengar ...

Pjäsen "Anno fyrtioåtta" kom ut ca 1876 men hade sin premiär på scenen först flera år senare. Händelserna i pjäsen utspelar sig under marsoroligheterna 1848 och kan ses som en satirisk drift med dåtidens konservativa åsikter.

August Strindberg (1849-1912) var, och är fortfarande, en av Sveriges mest framstående författare genom tiderna. Han var också bildkonstnär, dramatiker och journalist, och är känd för sin produktivitet. Han slog igenom med romanen "Det röda rummet" 1879 och har sedan dess varit en mycket prominent gestalt i det litterära Sverige.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Anno Fyrtioåtta