Arbetets döttrar

Arbetets döttrar

Beskrivning av boken

Elin är femton och jobbar redan hårt på bygdens pappersbruk. Det är år 1903 och arbetarrörelsen är stark i Sverige. Pappersbruket har en fackförening där också Elin är med. Vad hon märker är dock hur föreningen inte verkar bry sig om frågor som är viktiga för fabrikens kvinnliga arbetare, något som är svårt för Elin att acceptera. Samtidigt som hon arbetar har hon också drömmar bortom det slitsamma brukslivet. Hon drömmer om kärleken och om att få göra det hon älskar – att måla.

Arbetets döttrar är en fristående fortsättning på Siden, sammet, trasa, lump, Solveig Olsson-Hultgren hyllade debutroman.

Systrarna Andersson består av Elin, Ida Sofia, Mandi och Lill-Greta. Tillsammans med systrarna, får läsaren färdas genom 1900-talets historia, och ta del av både deras vardag och samhällets utveckling. En skildring av unga flickors liv och drömmar. De tio delarna kan läsas både fristående eller som delar av en serie.

Solveig Olsson-Hultgren är en svensk författare och kulturvetare. Hon har jobbat som bland annat lärare och studievägledare innan hon sedan valde att satsa på författaryrket på heltid. Hon är kanske mest känd för sin serie om systrarna Andersson som, med sina 10 fristående delar, sträcker sig genom hela 1900-talet.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Arbetets döttrar