Århundradets danska skandal

Århundradets danska skandal

Beskrivning av boken

Efter att ha intagit en god lunch vid en av Köpenhamns förnämaste restauranger går Peter Adler Alberti, dåvarande dansk justitieminister, välkänd företagare och bankman, till Domhuset vid Nytorv. Där anmälde han sig för jourhavande överkonstapel, och erkände sig skyldig till förfalskning och bedrägeri för miljonbelopp.

Året var 1908, och Albertis erkännande och efterföljande rättegång är fortfarande en av de största skandalerna i dansk historia. Alberti var född med silversked i mun, in i de högsta skikten av det danska samhället. Han ansågs vara en arbetsam och flitig man, uppfinningsrik i affärer och bra sinne för ekonomi. När skandalen uppdagades blev fallet för den före detta höjdaren långt. Här berättas om Alberti, och händelserna som skulle komma att leda honom till Domhuset den där septemberdagen 1908.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Århundradets danska skandal

För få betyg just nu