Arnulf

- S. C. Pedersen

Betyg 3.7
8h 57min
253 Sidor
Sagan om Arnulf
bookCoverFor

Beskrivning

Den unge vikingen Arnulf är vild som örnen och vargen – därav hans namn. Han längtar efter att ge sig ut på färd och utföra stordåd, men hans drömmar omkullkastas när brodern Helges skepp återvänder till hembygden Egilsund utan stora delar av sin besättning. I sorg och frustration gör sig Arnulf skyldig till både missuppfattningar och grova brott, varpå han tvingas fly för sitt liv tillsammans med den norska trälen Toke. I all hast lämnar han både sin familj och den stora kärleken Frejdis och ger sig ut på en minst sagt tumultartad plundringsfärd. Det blir en farlig och dramatisk resa, kantad av kungliga möten, blodiga strider och livsavgörande val.
Arnulf är en fasansfull och hisnande äventyrsroman, tillika historiskt porträtt av Vikingatiden. En tid då vänskap och släktband var av största vikt och då överlevnad ständigt krävde hård ansträngning.

Detta är första volymen i den kritikerrosade sagan om vikingen Arnulf.

S. C. Pedersen (1967-) är en dansk författare och musiker. Hon skriver historiska romaner om såväl vikingatiden som medeltiden. De fiktiva händelserna och karaktärerna i serien om Arnulf bygger på grundlig forskning och historisk fakta.
Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Anna Gilham
Format:
E-bok, Ljudbok
Del:

1

Tid ljudbok:
8h 57min
Sidor e-bok:
253
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-09-14
Förlag ljudbok:
Saga Egmont
ISBN ljudbok:
9788726848380
Förlag e-bok:
Saga Egmont
ISBN e-bok:
9788726848496

© Saga Egmont (Ljudbok)

© Saga Egmont (E-bok)