Arran hittar hem

Arran hittar hem

Beskrivning av boken

Nu är det tre år sedan Ylva och hennes kusin Tusse räddade livet på Arran. Då var han bara ett föl, men sen dess har han växt till och blivit en stark och stilig häst. Det är dags för Arran att ridas in och Ylva kan knappt bärga sig tills hon får börja! Då säger gamle herrgårdskusken Isak, som också är Arrans ägare, till Ylva att hon är för ung och för oerfaren för att klara av uppgiften. Arran ska istället skickas iväg för att bli inriden på annat håll. Senare får Ylva också veta att Isak planerar att sälja Arran. Det känns som om hela Ylvas tillvaro håller på att rämna, men hon tänker inte ge upp Arran ... Inte utan en kamp.

Serien om Ylva och Arran är en berättelse om vänskap mellan djur och människa - mellan tonåriga Ylva och hästen Arran, som bara är ett föl när de möts första gången. Det är också en serie om mänsklig kamratskap, inte minst mellan Ylva och hennes kusin Tusse, och om livet i stallet.

Elisabeth Hjortvid var en svensk författare som verkade i ett flertal genrer och skrev för både barn och vuxna. Ridning var en stor del av hennes liv, vilket också syns i hennes bokproduktion. Många av hennes verk handlar om hästar, livet i stallet och naturen.

E-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Arran hittar hem

För få betyg just nu