Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem

Betyg 4.2
8h 36min
243 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning av boken

Det här är den fantastiska berättelsen om Arthur – gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem. Hem till elitidrottaren Mikael Lindnord i Örnsköldsvik.

De utmattade svenska multisportarna befann sig mitt i regnskogen i Ecuador under VM. De skulle ha en kort vila innan nästa stenhårda pass tog vid – flera dagars löpning, cykling och forsränning i oländig terräng väntade härnäst. Leriga, trötta och hungriga började de tillaga sin måltid som bestod av köttbullar när landslagets ledare, Mikael Lindnord, fick syn på en tilltufsad vilsekommen hund. Han slängde åt hunden en köttbulle och tänkte inte mer på saken.

Det var först senare, under det närmare 700 kilometer långa loppet, som Mikael insåg att hunden följde efter dem och gav honom namnet Arthur. Uppför höga berg, över leriga fält och simmande i iskallt vatten kämpade Arthur vid sidan av laget. Utmärglad och skadad höll han jämna steg med de topptränade atleterna och vek inte en tum från deras sida. Till slut kunde ingen längre vara oberörd – allra minst Mikael som hade fått en vän för livet.

En otrolig och rörande historia om hunden som slog världen med häpnad. Om strapatser i djungeln och känsloladdade möten. Om multisportarnas tuffa tillvaro. Om kampen för att överleva och för att få ge Arthur ett nytt hem i Sverige.

Uppläsare:

Översättare:

Katarina Jansson

Format:

Ljudbok
E-bok

Tid ljudbok:

8h 36min

Sidor e-bok:

243

Språk:

Svenska

Utgiven:

2016-09-14

Förlag ljudbok:

Bonnier Audio

ISBN ljudbok:

9789176512890

Förlag e-bok:

Bokförlaget Forum

ISBN e-bok:

9789137148748

Vad andra tycker

Recensioner av Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem -
Ljudbok, E-bok

Jag minns tydligt när denna händelse var i ropet och tidningar skrev och TV visade inslag. Nu har jag lyssnat på hela berättelsen och tårarna har trillat utmed mina kinder. Det är en underbar och kärleksfull bok.

Ebon M

Otrolig. ❤️

Mac

En vacker och gripande berättelse om mötet med en främmande hund som bestämt sig för att ha hittat sin räddare.

Monica

Fin bok!

Maria