Arvejord- Maria Turtschaninoff

Betyg 4.3
11h 29min
337 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Människans och skogens rötter går djupt.

Med en urna i famnen anländer en kvinna till ett tyst hus i en stor skog. När den sista burken av mammans lingonsylt är slut, är det dotterns tur att vara äldst i familjen.

Arvejord är en förtrollande episodroman om människoöden i en liten österbottnisk by. Under fyra århundraden prövas invånarna av krig, farsoter, svält och sorger och deras relation till platsen där de bor skiftar och lever. Skogen är en vildmark att tämja, en visthusbod, en tillflyktsort, ett uttryck för folksjälen, landets gröna guld och ett rum för själen. Men oavsett hur människorna ser på den är skogen, och platsen, evig. Arvejord handlar om plats, tillhörighet och samhörighet. Det är inte bara människan som har rötter i landskapet – landskapet har djupa rötter i oss.

Ljudboken är inläst av författaren.

Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
11h 29min
Sidor e-bok:
337
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-08-21
Förlag ljudbok:
Förlaget M
ISBN ljudbok:
9789523334946
Förlag e-bok:
Förlaget M
ISBN e-bok:
9789523335080

© Förlaget M (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Arvejord - Ljudbok, E-bok

Första delen/halva var fantastisk. Sedan hände ingenting…..

Siv

Vemodig berättelse. Har själv levt med jord, skog, djur och natur. Känner igen detta och känslorna omkring.

Ann-Britt

Fantastisk!

Lena

Fantastisk bok, poetiskt drivet språk och genuin uppläsning. Lyckliga dig som ännu inte börjat läsa utan har hela berättelsen framför dig!

Helena

Mäktig bok!

Anita

En saga av episka mått!

Sara

Underbara miljö- och naturbeskrivningar. Meditativ lyssning. Insiktsfullt om folket och bygden förr i tiden. Älskar dialekten (känner mig hemma då jag själv är finlandssvensk)

Amie

Vilken läsupplevelse! Rekommenderas varmt!

Kristina

Det kan vara den bästa bok jag lyssnat på.

Lena

Helt underbar bok. Fint uppläst av författaren.

Eva

Underbar berättelse om tidigare generationers möjliga liv, en förutsättning för att vi finns till. Och nära, innerlig och kärleksfull beskrivning om naturen, som vi är en del av, om vi bara ger oss tid att se, lyssna och känna in. Kärleken till sin hembygd. Känslan av samhörighet till de sina.

Kerstin