Återträffen
      
Dela boken    

***** Utsedd till bästa översatta kriminalroman 2021 av Svenska Deckarakademin. *****

”Jag har en ny favorit - Guillaume Musso!” - Titti Schultz, SVT Go'kväll

”En bladvändare som höll mig vaken halva natten” - Harlan Coben

”Stilfull, smart och nostalgisk ... Mera, tack!” - The Times

En högstatusskola utanför Antibes täckt av snö Tre vänner sammanlänkade av en tragisk hemlighet En ung kvinna som uppslukad av natten

Franska rivieran, vintern 1992 En iskall natt, när hela skolområdet förlamats av en snöstorm, rymmer nittonåriga Vinca Rockwell med filosofiläraren som hon har ett hemligt förhållande med. Ingen kommer någonsin att se dem igen.

Franska rivieran, våren 2017 Fanny, Thomas och Maxime Vincas bästa vänner och en gång oskiljaktiga har inte pratat med varandra sedan de slutade skolan, där det nu anordnas en återträff. För tjugofem år sedan murade de in ett lik i skolans idrottshall, den som nu ska rivas för att ge plats åt en ny byggnad. Inget kan längre hindra sanningen från att komma fram.

”Det gripande slutet är fullt av chockerande avslöjanden” - BBC.com

Guillame Musso är en av världens bäst säljande författare och är översatt till 40 språk. Han föddes i Antibes 1974 och redan som tioåring bestämde han sig för att bli författare. Efter skolan flyttade han till New York en period. När han kom hem hade han huvudet fullt av bokidéer och New Yorks typiska mångfaldskultur. Det märks idag då många av hans böcker utspelar sig såväl i Frankrike som USA, och karaktärerna kommer från olika länder.

”Så bra att man tappar andan” - Daily Mail

Visa mer