Beskrivning av boken

Legenden berättar om hur världens mäktigaste örike, Atlantis, drabbades av en fruktansvärd katastrof. Den välbärgade befolkningens syndfulla leverne ådrog sig gudarnas vrede och ön sjönk i havet, för evigt förpassat till myternas universum. Under nästan tvåtusen år har den ena halsbrytande teorin efter den andra presenterats om var Atlantis kan ha legat.

Vad myterna om Atlantis visar mer än något annat är hur gränslös den mänskliga fantasin är. Ända sedan biblisk tid har, oftast helt uppdiktade historier, omvandlats från sagor till myter och från myter till legender.

I Atlantis och andra myter lägger Dick Harrison fram en rad historier som människor älskat att berätta, men som sällan håller för en källkritisk granskning. Det är en fascinerande skildring kantad av bibliska gestalter, kuriosakabinett, vampyrer, UFO:n och den beryktade Bermudatriangeln.

Världens dramatiska historia är en bokserie där Dick Harrison, med kunskap och berättarglädje, ger en fängslande inblick i historiens mest kända perioder och personöden.

Författare:

Uppläsare:

Format:

Del:

7

Tid ljudbok:

4h 30min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2019-03-05

Förlag ljudbok:

Historiska Media

ISBN ljudbok:

9789175459066

© Historiska Media (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Atlantis

Väldigt intressant och jättebra uppläst

Camilla

Spännande och intressant

Charlotte