Att bära sig själv

- Peter Jöback, Leif Eriksson, Martin Svensson och mer

Betyg 4.2
8h 10min
250 Sidor
bookCoverFor

Summering av boken

Peter Jöback artist, skådespelare och regissör berättar för första gången om sitt liv i scenens tjänst, och om en pojke vars barndom slogs i spillror.

På ett rehab utanför London tvingas den då 35-årige Peter att konfrontera sig själv. Det blir uppenbart att missbruket är symptom på något annat. Pusslandet leder honom tillbaka till barndomshemmet, trettonrumsvillan i Täby, där Peter växte upp med den sex år äldre brodern, pappan en alkoholiserad entreprenör, och mamman en före detta nattklubbssångerska som fått ge upp sina drömmar.

Peter lär sig tidigt att det finns saker som ska förtigas. Sådant som är skamligt och förbjudet. När föräldrarna har fullt upp med att lappa ihop sig själva finner Peter ett sammanhang och en familj på teatern då han som elvaåring tas upp i en ensemble. Teatern blev hans värld, men det var en vuxenvärld och en fantasivärld.

I ATT BÄRA SIG SJÄLV berättar Peter Jöback för första gången heltäckande och ocensurerat om hur den knubbiga pojken med den sensationella sopranen lyckas bli en av Sveriges största artister, trots sitt bagage av mörka familjehemligheter, skuldkänslor och skam. Det är en självbiografi om att komma till insikt och försoning men också en lustfylld kärleksförklaring till livet med musiken.

Uppläsare:

Format:

Ljudbok, E-bok

Tid ljudbok:

8h 10min

Sidor e-bok:

250

Språk:

Svenska

Utgiven:

2021-12-25

Förlag ljudbok:

Bookmark Förlag

ISBN ljudbok:

9789189298958

Förlag e-bok:

Bookmark Förlag

ISBN e-bok:

9789189298941

© Bookmark Förlag (Ljudbok)

© Bookmark Förlag (E-bok)

Vad andra tycker

Recensioner av Att bära sig själv - Ljudbok, E-bok

En fantastisk berättelse sorglig ibland men samtidigt en berättelse att det går om man tror på sig själv en hyllning till dig Peter och en eloge till allt fint du gjort älskar Musikaler men även dina "egna" produktioner ❤️

Mona

Delvis bra men alldeles för mycket namedrops me utmärkt uppläsning

Lotta

En mycket bra bok

Margareta

En ärlig tillbaka blick av Peter och som starkt läser boken själv. Tack!

Linda