Avgörandets ögonblick. Invasionen av Normandie 1944- Michael Tamelander, Niklas Zetterling

bookCoverFor

Kommande bok

Ljudbok: 2022-08-29

Beskrivning

När de allierade landsteg på Normandies stränder den 6 juni 1944 inleddes vad som skulle bli en av krigshistorien mest omskrivna invasioner.Militäroperationen skulle innebära att Hitlers arméer plötsligt befann sig i ett ödesdigert tvåfrontskrig. Fyra år tidigare hade den tyska armén ridit in i Frankrike som triumfatoriska vinnare – bara tre månader efter landstigningen tvingades de lämna landet som nedbrutna förlorare.

Avgörandets ögonblick: Invasionen i Normandie 1944 ger en levande beskrivning av krigets verklighet samtidigt som den erbjuder objektiva och nyanserade beskrivningar av de stridande parternas operationsanalyser. Många historiker har inte insett att de allierade faktiskt hade en stor numerär överlägsenhet i Normandie, inte bara i luften utan även på marken. Trots att det finns en stor mängd litteratur om invasionen är detta även en av få böcker som tagit de tyska marktrupperna i beaktning.

Niklas Zetterling och Michael Tamelander har skrivit flera böcker om andra världskriget. Här använder de sina expertkunskaper för att ge ett fördjupat perspektiv på vad som skulle bli ett av de mest avgörande ögonblicken i Europas historia.

Uppläsare:
Format:
Ljudbok
Del:

21

Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-08-29
Förlag ljudbok:
Historiska Media
ISBN ljudbok:
9789180501705

© Historiska Media (Ljudbok)