Azincourt- Bernard Cornwell

Betyg 4.2
15h 15min
bookCoverFor

Beskrivning

Slaget vid Azincourt är ett av världens mest berömda slag. En liten sjuk och hungrig armés seger över en fem gånger större ­ fiende. Kung Henrik V beslutar att anfalla Frankrike för att hävda sin rätt som kung, men lider ett massivt nederlag i Harfleur. Trots detta tar han sin svårt sargade här vidare mot ett till synes oundvikligt nederlag. Den 25 oktober 1415 står hans 6 000 män öga mot öga med 30 000 franska soldater i Azincourt.

Vi får följa den råa sanningen om medeltida krigsföring i all dess chockerande brutalitet, smuts och äckel genom ögonen på bågskytten Nicholas Hook. Han har tidigare varit legosoldat i franska armén, men vid hemkomsten till England blir han, istället för dödad pga sitt svek mot hemlandet, upptäckt och värvad av kung Henrik V. Hooks enorma skicklighet med bågen kommer snart till användning igen. Bågskyttarna kom att spela en avgörande roll för utgången av detta fasansfulla blodbad.

Bernard Cornwell är en av världens största författare i disciplinen historiska spänningsromaner. Hans böcker har översatts till 20 språk och sålt i över 20 miljoner exemplar. Slaget är även förevigat av William Shakespeare i pjäsen Henrik V.

The greatest writer of historical adventures today Washington Post

Författare:

Uppläsare:

Översättare:

Leif Jacobsen

Format:

Ljudbok

Tid ljudbok:

15h 15min

Språk:

Svenska

Utgiven:

2012-02-08

Förlag ljudbok:

Word Audio Publishing

ISBN ljudbok:

9789186615505

© Word Audio Publishing (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Azincourt - Ljudbok

Spännande historik med mycket upprepningar i den annars målande berättelsen. Behaglig röst.

Stig

Bra skriven, men lååång. Bra att lyssna på

Dan