Babetta

- Nina Wähä

Betyg 3.7
8h 24min
275 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

En het sommar. En plötslig mistral. Vad är egentligen vänskap? Och vad är egentligen sant?

Katja och Lou är bästa vänner. De möttes på teaterlinjen på Södra Latin, och medan Katja numera jobbar på ett ekologiskt kafé så har Lou blivit filmstjärna efter succén med storfilmen Babetta. En dag får Katja frågan om hon vill komma och tillbringa sommaren i ett sydfranskt chateau tillsammans med sin bästa vän. Hon blir inbjuden till ett slott, i vilket Lou bor tillsammans med en fransk filmlegend.

Trots att det är en värld som för Katja mer liknar fantasi än verklighet så återgår de till sin gamla relation där de delar allt, nästan som två syskon. Eller som två sidor av en och samma spegel? Snart dras nätet åt kring dem. Den ena märkvärdiga händelsen efter den andra uppdagas och sanning blir allt svårare att skilja från lögn - och kanske är deras vänskap till sist den sista pusselbiten i ett bisarrt och skrämmande skådespel?

Efter sitt stora genombrott med romanen Testamente återkommer nu Nina Wähä med en hyllning till filmkonsten med alla dess hjältar och skurkar. Babetta är en roman som bäst kan beskrivas som Persona möter Mr Ripley.
Författare:
Uppläsare:
Format:
E-bok, Ljudbok
Tid ljudbok:
8h 24min
Sidor e-bok:
275
Språk:
Svenska
Utgiven:
2022-05-05
Förlag ljudbok:
Norstedts
ISBN ljudbok:
9789113125589
Förlag e-bok:
Norstedts
ISBN e-bok:
9789113119632

© Norstedts (Ljudbok)

© Norstedts (E-bok)