Bannlyst

Bannlyst

Beskrivning av boken

Under en misslyckad polarexpedition tvingas Sven Elversson och hans besättning att ta till desperata överlevnadsåtgärder. Strandsatta och utsvultna börjar de äta av en avliden kamrat i hopp om att överleva tills räddningen kommer. Mot alla odds lyckas de till slut återvända till England, men det dröjer inte länge förrän rykten om deras kontroversiella val börjar spridas. Plågad av skuldkänslor söker Sven tillflykt i Sverige, bara för att konfronteras av första världskrigets fasor. Han ställer snart frågan till sig själv – är nödgad kannibalism verkligen värre än att döda tusentals människor i krig?

“Bannlyst” publicerades första gången 1918 och är en av Selma Lagerlöfs mindre kända romaner. Det är en mörk berättelse om moraliska dilemman och de sår som uppstår när man bryter mot samhällets normer.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.

E-bok

Svenska