Barnen på Hidden Valley Road- Robert Kolker

Betyg 3.9
14h 9min
415 Sidor
bookCoverFor

Beskrivning

Familjen Galvin tycktes vara en mönsterfamilj på alla sätt. Pappa Don gjorde karriär inom militären, hemma var mamma Mimi en strävsam matriark som uppfostrade de tolv barnen, varav tio pojkar, alla födda under babyboom-åren mellan 1945 och 1965. De bodde på Hidden Valley Road, i Colorado Springs, som en inkarnation av den amerikanska drömmen under rekordåren.

Men under det turbulenta 60-talet rämnade den lyckliga fasaden och tragedierna kom slag i slag. Sex av familjens söner skulle komma att diagnosticeras med schizofreni, och sjukdomen förde familjen till ruinens brant. Robert Kolkers berättelse är en hisnande skildring av en familjs kamp mot en sjukdom som alltid gäckat vetenskapen, men visar också hur familjen Galvins unika sjukdomshistoria gav forskningen avgörande kunskaper som fört oss närmare svaret på schizofrenins gåta.

"Barnen på Hidden Valley Road är en fängslande sann berättelse om en amerikansk familj, men fungerar samtidigt som en medicinsk detektivgåta som kastar ljus över en frågeställning så många av oss tvingas möta: mentalsjukdom.”, skrev Oprah Winfrey.

Författare:
Uppläsare:
Översättare:
Eva Johansson
Format:
Ljudbok, E-bok
Tid ljudbok:
14h 9min
Sidor e-bok:
415
Språk:
Svenska
Utgiven:
2021-04-20
Förlag ljudbok:
Albert Bonniers förlag
ISBN ljudbok:
9789100188917
Förlag e-bok:
Albert Bonniers förlag
ISBN e-bok:
9789100187217

© Albert Bonniers förlag (Ljudbok)

© Albert Bonniers förlag (E-bok)