Barnmorskan i East End: Del 1

- Jennifer Worth

Betyg 4.4
15h 15min
Barnmorskan i East End
bookCoverFor

Summering av boken

'Barnmorskan i East End' är en rolig, hjärtevärmande och gripande skildring från efterkrigstidens London, som ligger till grund för den hyllade BBC-serien.

Som nyutexaminerad barnmorska kom Jennifer Worth på 1950-talet till ett nunnekloster i Docklands i Londons East End, ett område som på den tiden mestadels beboddes av stora och fattiga familjer. Preventivmedel var i princip okänt.

Särskilt för kvinnorna var livet svårt. Medan deras män arbetade fylldes dagarna av hushållsuppgifter. När det var dags för ännu en mun att mätta skickade man bud till nunneklostret och en barnmorska skyndade ut på cykel. Förlossningarna skedde under enkla förhållanden i det svaga skenet av en lampa som när som helst kunde slockna.

För Jennifer, som kom från en medelklassfamilj, blev det ett chockartat möte med fattiga människors livsvillkor. Men som barnmorska kom hon människorna i området nära.

Författare:

Översättare:

Goran Grip

Format:

Ljudbok

Del:

1

Tid ljudbok:

15h 15min

Kategorier:

Språk:

Svenska

Utgiven:

2020-01-13

Förlag ljudbok:

Lind & Co

ISBN ljudbok:

9789178618910

© Lind & Co (Ljudbok)

Vad andra tycker

Recensioner av Barnmorskan i East End: Del 1 - Ljudbok

Berättelsen är superbra och väldigt intressant. Det förekommer dock en hel del upprepningar av information som känns lite onödig.

Camilla