Barnmorskans dilemma

Barnmorskans dilemma

Beskrivning av boken

Kvinnorna i Hope River hyser stort förtroende för Patience Hester och hennes förmåga som barnmorska är vida känd i trakten. När USA dras in i kriget i Europa är många män ivriga att slåss för sitt land, men inte Patiences make Daniel. Han bär på oläkta sår från första världskriget och har svurit att aldrig mer ta till vapen. Patience har svårt att förstå honom och äktenskapet knakar i fogarna.

Makens envishet påverkar hela familjen. Grannarna kastar glåpord efter dem och myndigheterna sätter Daniel i fängelse för ordervägran. Det är upp till Patience att ta hand om barnen och kämpa för sin mans frihet, trots deras skilda åsikter. Med hjälp av godhjärtade vänner, trogna grannar och sin egen inre styrka kan hon hålla dem alla över ytan och leda dem genom stormen.

I denna varma berättelse tar Patricia Harman oss med tillbaka till Hope River, där barnmorskorna gör allt för att hjälpa människorna i sin närhet. De kämpar också för att skapa ett bättre liv för sig själva trots att andra världskriget gör det svårare än någonsin förr.

LjudbokE-bok

Svenska

Vad andra tycker

Recensioner av Barnmorskans dilemma